Padellen is de nieuwe sporthype in Nederland!

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland! Padel is ontstaan in Mexico en vervolgens overgenomen in Spanje. Zo is het langzaam onze kant opgekomen waardoor het ook hier niet meer is weg te denken. Padel is een combinatie van tennis en squash, twee sporten die wereldwijd bekend zijn.

Waarom is padel zo populair?

De sport heeft veel weg van tennis en squash, maar toch is padel een heel ander spelletje. Waarom het momenteel nou de nieuwe sporthype van Nederland is? Padel is veel toegankelijker dan bijvoorbeeld tennis. Er komt minder techniek bij kijken waardoor je al snel lange rally’s speelt. Waar je bij tennis voor alleen je service al aardig wat lessen nodig hebt om deze bovenhands te kunnen slaan, is het bij padel alleen een kwestie van de bal te laten stuiteren en onderhands over het net te slaan. De toegankelijkheid van de sport is overigens niet de enige reden waarom het zo populair is. Je kunt padel spelen met 2 tegen 2 waardoor je tijdens het spelen ook sociaal contact hebt. Fanatisme op de baan en gezelligheid achteraf! Ook ben je tijdens het padellen onbewust veel aan het bewegen. Tijdens een potje padel ben je met name bezig met de bal op de juiste plek over het net te leggen, maar wanneer je de baan afstapt voel je wel degelijk dat je fanatiek bezig bent geweest.

Waar kan ik padel een keer uitproberen?

Vooral in Amsterdam is padel heel hard aan het groeien. Door heel Amsterdam liggen padelbanen, zowel indoor als outdoor. In de zomer kun je heerlijk bij Amstelpark padel spelen in de buitenlucht, maar in de winter is het wel zo lekker om binnen te spelen. Zoek je hiervoor een geschikte locatie? Padel Amsterdam indoor spelen vlakbij Sloterdijk kan bij The Padellers! Deze indoorlocatie is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over maar liefst 6 indoor padelbanen. Woon je niet in Amsterdam? Door heel Nederland worden er steeds meer padelbanen aangelegd. Er is dus vast een geschikte padellocatie te vinden bij jou in de buurt!