Plisse top down bottom up kopen?

Gordijnen zijn natuurlijk niet te missen in een woning. Ze houden pottenkijkers buiten en beschermen de woning tegen te zonnig weer. Gordijnen zijn niet alleen praktisch, maar hebben ook veel invloed op de sfeer binnenshuis. De kleur van de gordijnen en de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de kamer groot of juist klein oogt. Koop dus niet zomaar gordijnen in, maar ga eerst na wat voor sfeer je door wilt zetten in je huis. Zoek je gordijnen met een moderne uitstraling die de kamer groot laat lijken? Dan zijn plissegordijnen top down bottom up wellicht wel iets voor jou. 

Wat is er bijzonder aan plisse top down bottom up?

De laatste jaren is plisse top down bottom up erg populair geworden. Deze gordijnen bestaan uit stof dat opvouwt als de gordijnen zijn geopend. Wat plisse top down bottom up bijzonder maakt is dat de gordijnen zowel via de bovenkant zijn te openen als via de onderkant. Je kunt dus zoals standaard gordijnen enkel via de onderkant licht doorlaten om zo de hoogstaande zon tegen te houden, maar ook de bovenkant openen om zo je privacy te waarborgen. De plissegordijnen zijn via een koord te bedienen of kennen een elektrisch systeem.

 

Naast dat de plisse top down bottom up een praktische functie heeft, geven de gordijnen ook een speels effect aan het geheel. Als je meerdere ramen voorziet van de plissegordijnen kun je in ieder venster de gordijnen op een andere hoogte hangen. Dit geeft een leuke uitstraling binnenshuis, maar ook van buitenaf ziet het er leuk uit en daarom is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Verbeter de uitstraling van je huis met mooie gordijnen

In huis zul je niet overal in de huis dezelfde gordijnen hebben hangen. Zo zul je waarschijnlijk in de woonkamer andere gordijnen hebben dan in de slaapkamer. Als je al plisse top down bottom up in de woonkamer hebt hangen zul je wellicht op zoek zijn naar iets anders voor op de bovenverdieping. Gordijnen met dezelfde praktische en esthetische functie van plissegordijnen zijn gordijnen waarbij de lamellen verticaal zijn. Verticale lamellen hebben een compleet andere uitstraling dan plisse top down bottom up, maar zijn even mooi. Door te kiezen voor gordijnen met de lamellen verticaal kun je juist een contrast creëren tussen de boven- en benedenverdieping. Met deze gordijnen is de hoeveelheid zonlicht goed te controleren, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht naar binnen schijnt.