Schleich speelgoed: geliefd door kinderen en verzamelaars

Kinderen zijn gek op speelgoed, dat weten we natuurlijk allemaal. En speelgoed is ook ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Met speelgoed leren kinderen ontdekken, met hun handen te werken en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan. Elk kind heeft een uitgebreide collectie aan leuk en divers speelgoed nodig, anders raken ze gauw verveeld (en komen ze papa en mama lastig vallen). Maar wat voor soort speelgoed is dan goed voor een kind om mee te spelen? In dit blog wil ik het hebben over een speelgoedmerk dat al jaren op de markt verkrijgbaar is en bekend staat om kwaliteit: Schleich.

Schleich paarden en andere dieren

Kinderen zijn vaak echte dierenfanaten en daarom zit je met dieren speelgoed ook altijd goed. Het is heel goed voor kinderen om bekend te raken met alle verschillende dieren en het gedrag van die dieren, maar je kunt je kind natuurlijk niet al meteen met een echt paard laten spelen. Daarom is speelgoed een ontzettend goede manier voor kinderen om dieren spelenderwijs te leren kennen. Een speelgoedmerk die al jaren een pro is op het gebied van realistisch dieren speelgoed is het Duitse merk Schleich. Dit merk heeft een ruim assortiment aan kwalitatief goed en realistisch speelgoed. Is je kind bijvoorbeeld gek op paarden? Dan zit je bij Schleich goed. Het merk heeft een overweldigende collectie aan echte Schleich paarden, inclusief manege uitbreidingsset. Zo kan je kind urenlang spelen en leren hoe het er aan toe gaat op een echte manege.

Schleich Farm World

Naast een paarden collectie, heeft Schleich ook het welbekende Schleich Farm World assortiment. Dit is een prachtige en uitgebreide collectie aan boerderijdieren en boerderij benodigdheden, zoals voeder silo's, cowboy rodeo sets en nog veel meer. Er is geen boerderij dier die Schleich niet heeft gemaakt in deze collectie. En het mooie van dit hoogstaande merk is dat al het speelgoed met de hand geschilderd is. Daarom is elk artikel dat ze verkopen uniek. Elk dier heeft weer een ander patroon in de vacht, het ene paard heeft een bles, de ander niet, enzovoort. Het is dan ook niet zonder reden dat Schleich speelgoed naast kinderen ook de aandacht van verzamelaars trekt. Oud Schleich speelgoed wat al een aantal jaar van de markt is, kun je tweedehands kopen voor soms wel het driedubbele van de originele prijs. En ook Schleich zelf heeft een speciale collectie gemaakt waarvan per artikel maar 1000 exemplaren zijn gemaakt. Volgens Schleich is het duurste paard momenteel 180 euro waard, en tweedehands gaat hij er voor verzamelaars zelfs voor 300 euro uit! Wellicht zijn deze verzamelaars artikelen wat minder geschikt voor kinderen, maar dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk.