Scriptie

Het is mijn laatste jaar en dat betekend scriptie schrijven en als ik heel eerlijk ben heb ik daar best wel mijn twijfels over. Maar mijn begeleider heeft mij verzekerd mij hier helemaal doorheen te helpen dus dat moet ik dan maar geloven. Ik ben er ook echt aan toe om volgende stappen te gaan nemen, het is tijd om af te studeren.

 

Stage

Vorige jaar heb ik een heel jaar stage gelopen waarbij ik verschillende opdrachten moest maken. Deze opdrachten kon ik goed gebruiken voor mijn scriptie omdat ze goed aansloten bij het onderwerp dat ik wilde gaan onderzoeken. Mijn stageplek heeft mij ook de ruimte gegeven om mijn onderzoek bij hun uit te gaan voeren daar ben ik super blij mee. Dit was echt een plus punt en goede stap in de juiste richting. Ik had een onderwerp gekozen waar ik graag over wilde schrijven en leuk vond om te onderzoeken. Dat is echt belangrijk bij het scriptie schrijven dat je een onderwerp kiest die jou leuk lijkt. Oké stap 1 wat en stap 2 waar zijn gedaan nu de rest nog.

 

Laptop

Ik heb speciaal voor mijn scriptie een nieuwe laptop gekocht omdat ik niet wilde dat halverwege mijn scriptie ineens mijn computer er mee zou ophouden. Mijn huidige laptop is 10 jaar oud en lat af en toe wat gebreken zien. Ik had dit plan al een tijdje dus ik had wat geld gespaard voor deze uitgaven. Bij mij in de buurt kan ik mijn zit een goede macbook reparatie winkel dat mocht er iets gebeuren dan kan ik bij hun langs. Zij hebben mij ook geholpen met het vinden het een goede externe harde schrijf. Mocht er onverwacht iets gebeuren dan heb ik altijd een goede back-up.

 

Cursus

Mijn dyslexie zorgt ervoor dat ik best onzeker ben over mijn schrijven, daarom heb ik ervoor gekozen om een cursus te gaan volgen. Dit is een cursus onderzoekend schrijven die mij gaat helpen hoe je tijdens een onderzoek op een juiste en wetenschappelijke manier moet schrijven. Mijn begeleider vond dit een geweldig goede set van mij en vertelde dit meteen aan andere studenten die het misschien ook nodig hadden. De cursus is niet goedkoop maar voor mij zeker de moeite waard.

 

Schrijven maar

Nou dat is wel wat makkelijker gezegd dan gedaan maar het kan nu echt gaan beginnen het afstuderen, dit wordt spannende tijd voor mij