Sporten

Sporten is iets wat heel veel Nederlanders doen. Of dit nu een teamsport is, bij een vereniging, of dat je elke dag zelf een lekkere wandeling of fietstocht maakt. Wat ook veel mensen doen is sporten in een sportschool. Ruim 3 miljoen Nederlanders zijn lid van een sportschool en doen 1 á 2 keer per week aan fitness. Voor al deze fanatieke sporters geldt dat hun training er stuk voor stuk anders uit zal zien. Er zijn heel wat verschillende trainingen die je kan doen in de sportschool en iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur. Sommige vinden een personal trainer nodig zodat ze echt de motivatie krijgen en sommige vinden het gezellig om een groepsles te volgen. Nederland kent ook veel verschillende sportscholen en er is daarom ook voor iedereen wel plek. Bekende sportschool ketens zijn Basic fit, Fit For free en David Loyd. Elke sportschool heeft weer zijn eigen charme en het is daarom ook persoonlijke voorkeur waar je voor gaat!

Groepslessen

Ben je niet zo van het alleen sporten en is er niemand die met je mee wil? Dan zijn groepslessen ideaal voor jou! Vaak heb je bij je sportschool abonnement onbeperkt toegang tot groepslessen dus dan kan je gaan wanneer je wilt. Probeer in het begin verschillende groepslessen uit zoals Zumba, body pump en HIT training zodat je erachter kan komen wat bij jou past. Ook is vaak yoga of mediteren mogelijk in een sportschool groepsles. Zorg er voor dat je elke week een vast dag of dagen gaat zodat je geen tijd hebt om excuses te zoeken.

Krachttraining

Als je echt doelgericht wilt trainen is krachttraining de beste optie voor jou. Wil je een strakkere buik of misschien gespierdere bovenbenen? Als je wilt beginnen met krachttraining is het belangrijk dat je rustig opbouwt. In één keer hele zware gewichten tillen is geen optie. Dan is de kans op blessures namelijk erg groot. En dan is de kans dat je bij een fysio of chiropractor terecht komt nog groter. En als net beginnende sporten wil je dat natuurlijk niet. Chiropractie kan je helpen bij rug -en nek klachten. chiropractie hilversum is hier een voorbeeld van. Zij kunnen samen met jou kijken waar de klachten vandaan komen en hoe ze zo goed mogelijk weer opgelost kunnen worden.

Cardio

Op zoek naar een betere conditie of wil je graag vet verliezen? Dan zijn de cardio apparaten jouw beste vriend in de sportschool. De fiets, de loopband, het roeiapparaat of de crosstrainer. Allemaal cardio apparaten waarmee jij je conditie kan verbeteren en waarmee je ook heel wat calorieën zal verbranden.