Sportieve bedrijfsuitjes met overnachting creëren teambuilding

Een goed samenwerkend team is key als je je bedrijf tot een succes wilt maken, maar dit gebeurt vaak niet zonder slag of stoot. Om een goed geoliede machine te creëren die voor elkaar door het vuur zal gaan, is tijd en kennis over elkaar nodig. Een goede manier om dit vuurtje te gaan laten branden, is door sportiefve bedrijfsuitjes met overnachting met je werknemers te ondernemen. In een sportieve bezigheid draait het namelijk allemaal om teamwork. Een ander belangrijk onderdeel is het spel element. Dit houdt het leuk en licht waardoor mensen wat losser en opener worden.

Time for bonding tijdens een bedrijfsuitje met overnachting

Sporten schept een band en dit gebeurt vaak sneller tijdens een bedrijfsuitje met overnachting dan op de werkvloer zelf. Daar moet hard doorgewerkt worden om de deadlines te behalen en functioneert iedereen veel meer vanuit een stramien en is men dus minder ontspannen. Tevens is er op de werkvloer vaak geen tijd om elkaar écht beter te leren kennen.

Laat je blik verruimen en zie de connecties

Omdat een bedrijfsuitje uitnodigt tot het elkaar beter leren kennen op een ontspannen manier, is er meer ruimte om op een dieper niveau te ontdekken hoe je bepaalde situaties kunt oplossen. Deze wijsheid kun je dan in een toekomstige situatie benutten om een soortgelijk probleem op te lossen. De situaties die je tegenkomt tijdens het bedrijfsuitje met overnachting zijn namelijk een representatie van problemen die zich op de werkvloer voor kunnen doen.

Daarbij houdt ons lichaam ervan om te bewegen. Door beweging gaat de energie namelijk weer stromen, het maakt het lichaam sterker en het verbetert de lichaamsbalans. Dit verkleint het risico op vallen en er worden geluksstofjes gemaakt; serotonine. Ook dit is door te leiden naar de werkvloer.

Team Body Builder

Iemand met een sterk lichaam, heeft over het algemeen meer vertrouwen in zijn/haar eigen kunnen, en zal dus niet zo snel bij de pakken neer gaan zitten. Ook zal deze persoon een collega die een dipje heeft, weer bewust kunnen maken van diens eigen kunnen, waardoor deze werknemer weer gemotiveerd verder zal werken.

De balans opmaken

Hiervoor is een goede balans noodzakelijk. Als je balans in je lichaam ervaart, weet je dat ook uit te dragen naar de buitenwereld. Wat een positief effect heeft op het gestaag succesvoller worden van je team en dus het bedrijf.