Tijd om je balkon op te knappen

balkon

Mensen met een tuin zijn vaak erg enthousiast over het klaarmaken en inrichten van hun tuin. Bij de eigenaren van balkons is dat vaak iets minder terwijl je ook daarmee een hoop kunt doen. Je kunt veel doen om je balkon hoe groot of klein ook gezellig te maken. Je hoeft alleen even de juiste spullen te verzamelen en te kopen om een mooi resultaat te krijgen. Van de grond tot de sfeerlichtjes, alles samen maakt van jouw balkon een plek om heerlijk tot rust te komen. In deze blog lees je meer over het inrichten van een balkon.

De basis

Net als in een tuin begint het inrichten van een balkon ook met de basis. Een trespa plaat wordt vaak gebruikt voor het bekleden van het balkon.  Trespa plaat materiaal is handig, omdat het weerbestendig is en dus tegen een hoop stootjes kan. Anders dan in de tuin heb je niet veel keus met betrekking tot het soort vloer dat je kiest, maar je kunt wel met een likje verf wat aan de muren en de vloer doen om het naar jouw smaak te maken. De basis van elk balkon is belangrijk voor hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

De grote dingen

Als de basis eenmaal staat is het tijd om te beginnen met het inrichten van het balkon met kleine meubeltjes. Afhankelijk van de grote van het balkon kun je verschillende spullen neerzetten. Van een klein terrastafeltje met twee stoelen tot een heel bankje.  Zolang er iets staat om op te zitten en om aan te eten is het eigenlijk al goed. Als je zelf dan nog even kiest hoe het er uit moet komen te zien, is het tijd om te gaan shoppen. Als dat eenmaal staat is het alleen nog even door naar de accessoires.

Zo maak je het gezellig

Om het echt leuk en gezellig te maken is het belangrijk om decoratie toe te voegen. Plantjes, plankjes en lichtjes zijn dan vaak al voldoende. Mocht je ook een bankje hebben dan zijn kussens echte sfeermakers. Online kun je een hoop dingen vinden voor het inrichten van jouw balkon. Tip: Soms zijn dingen voor binnen ook handig voor buiten.  Hoe dan ook zal jouw balkon een heerlijke plek worden om tot rust te komen als je het op de juiste manier inricht. Wanneer ga jij jouw balkon aanpakken om er een prachtig klein plekje van te maken?