Tips om een pup op te voeden tot een gezonde hond

pup opvoeden tot gezonde hond

Na jarenlang zeuren was het dan eindelijk zover: we kregen een puppy! Toen ik vorig jaar met mijn ouders bij een puppy nest in de buurt ging kijken waren ze gelijk verkocht. We haalden alle benodigde spullen in huis: een bench, hondenvoer, speeltjes, enzovoorts. Toch komt bij de aanschaf van een puppy nog veel meer kijken dan alleen dit. Daarom bespreek ik in dit artikel aantal tips om jouw pup zo goed mogelijk op te voeden tot een gezonde hond.

Puppycursus

Iets wat ik zeker kan aanraden is het beginnen met een puppycursus. Zeker in het begin moet een pup nog van alles leren en het is bijna onmogelijk om dit allemaal zelf aan je pup aan te leren. Een puppycursus is super leerzaam voor de hond, maar vooral ook voor het baasje. Je leert je hond goed kennen en dit zal je later enorm helpen om je hond goed naar je te laten luisteren. Per les wordt er een nieuw onderdeel behandeld en zal je pup stap voor stap meer leren. Daarnaast ontmoet je pup ook veel andere puppy’s wat helpt bij het socialiseren. 

Voeding

Een puppy moet nog veel groeien en hiervoor is de juiste voeding essentieel. Ga naar de dierenspeciaalzaak en laat je goed informeren over de verschillende soorten voeding die wordt aangeboden. Honden zijn carnivoren, dus ze hebben vooral vlees nodig om gezond te kunnen leven. Orgaanvlees zoals hart en pens worden zelfs gezien als superfoods voor honden. Verder wordt het voer vaak aangevuld met granen. Hoeveel voeding je hond nodig heeft is afhankelijk van het gewicht en de hoeveelheid beweging. Zeker in de puppy fase is het belangrijk om goed op de voeding van je hond te letten, aangezien de pup snel groeit en dus steeds een aangepaste voeding nodig heeft.

Training

Naast de puppycursus is het vooral belangrijk om ook thuis veel met je pup te trainen. Dit vergt veel aandacht en geduld, maar dit zal het zeker waard zijn in de toekomst. In het begin zal het uitlaten ook nog een hele uitdaging zijn, dus probeer dit ook zoveel mogelijk te oefenen. Puppy’s moeten namelijk heel erg wennen aan een vreemde omgeving en zo bijvoorbeeld ook aan auto’s en fietsers. Daarnaast moeten puppy’s een bepaalde conditie opbouwen. In het begin zullen ze na 5 minuten wandelen al helemaal uitgeput zijn. Het is dus belangrijk om dit rustig op te bouwen.

Probeer tenslotte vooral heel erg van je pup te genieten, want voor je het weet is het alweer een grote hond geworden!