Tips om jouw inbouwzwembad fris en helder te houden.

Inbouwzwembaden zijn natuurlijk hartstikke leuk om te hebben. Weet wel dat er nog meer bij komt kijken je er eentje wilt gaan aanschaffen. Het water moet natuurlijk wel goed onderhouden worden en we hebben het dan niet over een klein beetje water maar over flink wat water wat je goed moet onderhouden. Waarschijnlijk zal je bij aankoop wel advies hierover krijgen, maar toch kan het lastig zijn om dit allemaal te onthouden of goed toe te passen. Daarnaast is het handig om dit allemaal te weten voordat je überhaupt een zwembad gaat aanschaffen. Zo kan je meteen inschatten of een ingebouwde zwembad iets is voor jou. Hieronder staan er een aantal punten op een rijtje waar je aan kunt denken om het water fris en helder te houden.

Waar moet je op letten?

Ten eerste moet je erop letten of het water wel om de zoveel tijd schoon wordt schept met een schepnet. Vooral wanneer je geen zwembad dek hebt, kan er nogal wat afval in het water terecht komen. Dit kan gaan verrotten en dit wil je niet in je water hebben. Zorg dus dat je dit consistent bij houdt. Daarnaast zijn een aantal parameters belangrijk om bij te houden. Kijk hierbij naar de pH-waarde, de temperatuur, alkaniteit, totaal opgeloste vaste stoffen en calcium hardheid. Zorg dat deze de juiste balans houden om zo het water goed te houden.

Hoe kun je het water goed behandelen?

Voordat je ook nog allemaal dure producten aanschaft kun je dit voorkomen door eerst op deze punten goed te focussen. Zorg voor een goede circulatie van het water, optimaliseer de filtratie van het zwembad en zorg voor een goede waterbehandeling wat je kunt doen met een desinfectie, oxidatie, flocculatie of algenbestrijding. Zorg eerst dat je deze goed op orde hebt om zo geen onnodige extra kosten te hoeven maken. Vind je het lastig? Schakel dan iemand in die verstand hiermee heeft en het jou persoonlijk nog eens kan uitleggen.

Eigen ervaring.

Zelf heb ik ook afgelopen jaar een inbouwzwembad aangeschaft. Dit heb ik gedaan bij Stassar. Naast dat ik een prima service van ze heb gekregen, hebben zij mij ook heel goed uitgelegd waar ik vooral op moet gaan letten. Toevallig ben ik ook zeker een persoon die overal op doorvraagt, maar de nodige info had ik toch wel van ze gekregen zonder al te veel op bij verkoop te focussen. Daarnaast weet ik dat ik altijd contact met je kan opnemen voor eventuele vragen. Ze zorgen er dus echt goed op de hoogte was over de behandeling van het water.