Tips voor het kopen van een schapenvacht

Als je schapenvacht gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Om te voorkomen dat jij verkeerd schapenvacht koopt, kun je kijken naar deze tips zodat jij het juiste schapenvacht koopt! 

 

soort vacht

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten vachten. Daarnaast zit er ook een groot verschil tussen verschillende vachten. Dit komt doordat meerdere soorten schapen minder vaak voorkomen. Dit zorgt er dan ook voor dat het vacht zeldzamer wordt. Een schapenvacht witkomt erg vaak voor en is daarom ook zeker niet duur. Dit komt doordat er een overvloed is van deze schapen. Daarnaast is dit ook het meest gewilde vacht. Lang vacht is ook erg populair. Van lang vacht krijg je het namelijk veel warmer. Voor mensen met een koude woning, wordt het erg aangeraden om lang schapenvacht aan te schaffen voor een warme ervaring. 

 

Goed kijken of de vacht echt is

Als je schapenvacht gaat aanschaffen, is het natuurlijk wel belangrijk dat het vacht echt is. Om er achter te komen of het schapenvacht echt is, is het vooral belangrijk om verder te lezen. Als eerst is het erg belangrijk om naar de prijs te kijken. Als de prijs lager onder de €40 valt, is het vrijwel zeker dat het schapenvacht nep is. Wanneer het schapenvacht boven de €40 valt, is er een mogelijkheid dat het schapenvacht echt is. De prijzen van de schapenvachten kunnen erg verschillen. DIt komt doordat meerdere vachten minder geproduceerd kunnen worden. Grijs vacht komt minder vaak voor. Het komt dan ook echt vaak voor dat je meer moet betalen voor het grijze schapenvacht. Om er achter te komen of het vacht echt is, is het erg belangrijk om het vacht te voelen. Nep vacht kun je herkennen door de structuur. Wanneer je het voelt, voelt het veel stugger in de handen. Bij een echt schapenvacht is dit zeker niet het geval. Daarnaast is echt schapenvacht zwaarder dan nep schapenvacht. 

 

Verzorgen van de vacht

Voor het verzorgen van schapenvacht zijn een aantal tips die jij kan gebruiken. Het is erg belangrijk dat je schapenvacht niet wast. Hiervan wordt het vacht dof waardoor je het snel kunt weggooien. De schapenvacht begint met knopen waardoor het erg moeilijk is om de vacht uit te kammen. Het is erg belangrijk om het schapenvacht uit te kammen. Dit zorgt er namelijk voor dat het schapenvacht mooi blijft zodat je over twee jaar nog steeds kunt genieten.