De grote tuin make-over

Veel mensen zitten op het moment noodgedwongen thuis. Door de maatregelen rondom het corona virus zijn veel kantoren en bedrijven gesloten, en ook scholen en andere openbaren instellingen functioneren niet zoals dat normaal het geval is. Zit jij thuis, en ben je op zoek naar een leuke besteding van alle extra tijd die je nu hebt? Pak dan je tuin aan en ga voor de grote make-over!

Het plan

De make-over begint met een plan. Wat wil jij met de make-over bereiken? Of dit mogelijk is hangt van een aantal factoren af. Hoe ziet jouw tuin er bijvoorbeeld op het moment uit? Tuinen verschillen erg van elkaar en elke tuin is uniek. Hoe je tuin er uit ziet en welke sfeer deze ademt wordt door veel verschillende factoren samen gevormd. De ligging is bijvoorbeeld cruciaal. Ligt jouw tuin op het zuiden? Dan heb je geluk en bijna de hele dag zon. Ligt jouw tuin op het noorden, of richting het oosten? Dan is de situatie anders en krijg je veel minder zon te zien. De kenmerken van jouw tuin spelen mee bij het bepalen van het eindresultaat haalbaar is na de make-over van je tuin. En je moet natuurlijk ook rekening houden met andere factoren, zoals formaat van je tuin, de aanwezigheid van buren en de hoeveelheid tijd die jij in je tuin wilt steken. Hou je niet van tuinieren? Ga dan niet voor een tropisch oerwoud maar hou het simpel bij een terras en misschien een grasmatje.

De uitvoering

Bedenk goed hoe de uitvoeringsfase van je make-over eruit komt te zien. Kan je dit allemaal zelf realiseren? Of heb je de hulp van een professional zoals een hovenier nodig? Kijk wat je allemaal zelf kan doen en waar je toch echt ondersteuning bij nodig hebt. Kijk ook hoe je alle benodigde materialen in je tuin krijgt, en hoe je je tuin zo vorm kan geven zoals jij dat wil. Misschien heb je wel machines nodig, zoals een graafmachine om een vijver te graven of een shovel om grond te verplaatsen. Wil jij een shovel kopen? Kijk dan eens online naar de mogelijkheden. Huren kan natuurlijk ook, of schakel een bedrijf in die het klusje voor je komt klaren.

Het resultaat

Na inspanning komt ontspanning, zie jij jezelf al lekker genieten in je nieuwe tuin? Zondagsontbijtje, in de zon aan je spiksplinternieuwe picknicktafel? Lekker lezen onder je nieuwe appelboom? Hou dit beeld voor ogen als je tijdens de make-over even door de bomen het bos niet meer ziet, uiteindelijk komt alles goed. Als je nu je tuin onderhanden neemt heb je hier nog heel de zomer profijt van. Ik zou zeggen, wacht niet langer en kom in actie! Dan geniet jij straks extra hard in je nieuwe tuin.