Van pampers naar herbruikbare luiers 

Vroeger bestonden er nog geen pampers. Luiers waren toen gemaakt van stof (vaak van katoen) en deze werden gebruikt, uitgewassen, gedroogd en weer opnieuw gebruikt. Dit kostte ouders met baby's nogal wat werk, zeker toen de wasmachine nog niet bestond. Later zijn de wegwerpluiers op de markt gekomen. Dat was makkelijk en snel. Tegenwoordig zijn echter de herbruikbare pampers weer helemaal in opkomst. Dit komt door verschillende redenen. 

Pampers zijn duur 

Als jij kleintjes hebt weet je er waarschijnlijk alles van. Gemiddeld gaan er per dag zo'n 7 tot 10 luiers per dag doorheen. En ja, dat kost nogal wat. Luiers zijn niet goedkoop. Vaak zijn er wel luiers aanbiedingen te vinden, maar alsnog is het een grote kostenpost. Tegenwoordig zijn er echter heel veel soorten herbruikbare luiers op de markt te verkrijgen. Van katoen tot aan bamboe materiaal, van meegroeimodellen tot hydrofiele luiers. Het voordeel: je schaft een aantal herbruikbare luiers aan en door deze steeds opnieuw te gebruiken is elke week een luiers aanbieding zoeken niet meer nodig. Door de juiste herbruikbare luiers aan te schaffen kan dus veel geld worden bespaard! 

Herbruikbare luiers zijn beter voor het milieu 

Dat pampers slecht zijn voor het milieu is bij velen wel bekend. Gemiddeld verbruikt een baby in zijn eerste levensjaar zo'n 2500 luiers en deze komen allemaal op de vuilnishoop terecht. En dan hebben we het nog maar over één baby. Door herbruikbare luiers te gebruiken draag jij als ouder een steentje bij aan het milieu. Wil je daar écht het allerbeste uithalen? Gebruik dan de volgende tips: was alle gebruikte herbruikbare luiers in één wasmachine op een niet-heet wasprogramma. Laat daarbij de luiers drogen aan de waslijn in plaats van in de droger. Als laatste is het verstandig om te kiezen voor meegroei-luiers. Dit zijn luiers die verstelbaar zijn in de breedte. Hierdoor schaf je dus eenmaal een tiental herbruikbare luiers aan en hier doet jouw kleintje jaren mee! De conclusie: beter voor het milieu en beter voor de portemonnee!  

Luiers aanbieding 

Vind jij het echt maar niks om die poepluiers zelf om te spoelen en uit te wassen? Tja, dan kan het gebruik van wegwerpluiers natuurlijk ook gewoon. Om kosten te besparen is het handig om online de juiste luiers aanbieding te vinden. Voor luiers is er namelijk altijd wel ergens een aanbieding te verkrijgen. Gemiddeld is er per aanbieding een korting te vangen van rond de 20% tot 40%. De hoofdprijs betalen hoeft dus echt niet!