Een verslaving kan behoorlijk heftig zijn. Niet alleen voor de verslaafde zelf, maar ook voor de mensen er omheen zoals familie en vrienden. Van een verslaving afkomen, is best moeilijk. Daarom is het verstandig om hier hulp bij te vragen. Ook dat gaat niet altijd even makkelijk. Er is bijvoorbeeld geen therapie in de buurt, of je kunt door ziekte niet naar de verslavingszorg. Daarom is er nu verslavingszorg online mogelijk gemaakt.
Wat is online therapie?
Verslavingszorg online, is een afspraak bij de therapeut. Je gaat alleen niet naar de therapeut toe. Via een laptop, computer of zelfs jouw telefoon, kun je met de therapeut bellen en videochatten. Op die manier krijg je online therapie. Voor veel mensen die niet de mogelijkheid hebben om naar de therapeut toe te gaan, is deze online therapie een echte uitkomst.
Waarom een verslaving zo heftig is
Een verslaving beperkt de mogelijkheid tot zelfontwikkeling. Door een verslaving kun je namelijk minder goed functioneren. Denk bijvoorbeeld aan werken, naar school gaan en sociale gelegenheden. Wanneer je last hebt van een verslaving, is dat een stuk moeilijker. Dat maakt dat jij je niet kan ontwikkelen op het werk, niet goed kan leren op school en ook sociaal contact gaat moeilijk. Vooral dat laatste is toch echt wel belangrijk voor een mens. Daarnaast zijn veel verslavingen ook lichamelijk slecht voor je. Daarnaast zie je ook vaak dat mensen met een verslaving niet goed voor zichzelf kunnen of willen zorgen. De verslaving is dan het enige wat telt.
Werkt het of niet
Hulp vragen is voor iemand met een verslaving al een erg grote stap. Veel mensen vinden het onwijs spannend om te stoppen met hun verslaving en om naar een therapeut te gaan. Toch is een goede therapeut echt belangrijk als je wilt stoppen met een verslaving. Verslavingszorg online kan dan uitkomst bieden.
Met een online therapie, is de drempel voor veel mensen net even wat lager. In principe heb je hetzelfde gesprek dan als je naar de therapeut toe zou gaan. Veel therapeuten vinden het wel fijn als ze hun cliënten zo nu en dan even in het echt kunnen zien. Vaak hoeft dit natuurlijk niet, maar in het echt elkaar zien is af en toe ook even goed. Vindt je dat ook niks? Dan kan je dat natuurlijk altijd met een therapeut bespreken. Een therapeut is er om jou te helpen