Voertuigvolgsysteem: Hoe het werkt en welke voordelen je kunt verwachten

Als je bent zoals de meeste ondernemers, wil je jouw voertuigen en activa zo veilig mogelijk houden. Misschien heb je al eens gehoord van voertuigvolgsystemen en vraag je jezelf af hoe ze werken – en of ze al dan niet geschikt zouden zijn voor jouw bedrijf. In deze blogbijdrage bespreken we de basisprincipes van hoe een voertuigvolgsysteem werkt, evenals enkele van de voordelen die je kunt verwachten als je besluit dit systeem aan te schaffen voor jouw onderneming.

Hoe werken voertuigvolgsystemen?

De meeste voertuigvolgsystemen zijn op GPS gebaseerd. Dat betekent dat ze een netwerk van satellieten gebruiken om de plaats van je voertuigen op elk willekeurig moment te bepalen. De gegevens van het GPS systeem worden doorgestuurd naar een centrale server, waar je kunt inloggen en precies kunt zien waar je voertuigen zijn – en hoe ze gebruikt worden.

Voordelen van een voertuigvolgsysteem

Een van de grootste voordelen van een voertuigvolgsysteem is dat het je kan helpen gestolen voertuigen terug te vinden. Als je auto of vrachtwagen ooit gestolen wordt, zal de politie de plaats ervan kunnen opsporen en hem veel sneller terugvinden dan anders het geval zou zijn.

Een ander voordeel van een voertuig volgsysteem is dat het je kan helpen de efficiëntie van je bedrijf te verbeteren. Je zult precies kunnen zien hoe je voertuigen gebruikt worden, en je kunt er veranderingen in aanbrengen. Als je bijvoorbeeld merkt dat een van je chauffeurs een inefficiënte route neemt, kun je zijn route aanpassen om tijd en geld te besparen.

Voertuigtracking in near-realtime

Door de near-realtime functie kun je de gps locatie en snelheid van al je voertuigen in realtime bekijken. Zo kan je ook helpen sneller op noodsituaties te reageren. Als een van je voertuigen bij een ongeluk of pechgeval betrokken is, kun je de plaats ervan zien en onmiddellijk hulp sturen.

Voertuigvolgsysteem samen met een app

De meeste voertuigvolgsystemen worden geleverd met een app die je kunt gebruiken om je gegevens te bekijken. Dit is handig als je onderweg bent en je voertuigen moet controleren. Je kunt de app ook gebruiken om waarschuwingen in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld een waarschuwing instellen die je waarschuwt als een van je voertuigen een bepaalde snelheidslimiet overschrijdt.

Route historie

Een andere nuttige eigenschap van een voertuigvolgsysteem is de mogelijkheid om de routegeschiedenis te bekijken. Dit kan je helpen te zien waar je voertuigen geweest zijn en hoe ze daar gekomen zijn. Je kunt deze gegevens ook gebruiken om toekomstige routes te plannen.

Dashcam beelden

Sommige voertuigvolgsystemen worden geleverd met dashcams. Deze kunnen nuttig zijn om ongevallen of incidenten op te nemen. Ze kunnen ook gebruikt worden om je bestuurders in de gaten te houden en te controleren of ze zich aan de verkeersregels houden.

Hoe worden voertuigvolgsystemen ingesteld?

De meeste voertuigvolgsystemen zijn betrekkelijk eenvoudig te installeren. De GPS units kunnen in de voertuigen geplaatst worden, en het systeem kan in een paar minuten ingesteld worden. Daarna hoef je alleen nog maar in te loggen op de centrale server om te beginnen met het volgen van je voertuigen.

Neem een demo en beleef het gemak van een voertuigvolgsysteem

Als je wilt zien hoe een voertuig volgsysteem werkt, bieden veel bedrijven een gratis demo aan. Je kunt zelf zien hoe eenvoudig het systeem te gebruiken is en hoeveel informatie je over je voertuigen kunt krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Dat is alles wat er bij komt kijken! Voertuig volgsystemen zijn een geweldige manier om je activa in de gaten te houden en de efficiëntie van je bedrijf te verbeteren. Als je een manier zoekt om de veiligheid en efficiëntie van je bedrijf te verbeteren, is een voertuigvolgsysteem misschien iets voor jou.