Waar moet je op letten bij het huren van een partytent

Je doet er altijd goed aan om partytenten eerst met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt voor een leverancier. Het huren lijkt namelijk een klusje wat zo is gedaan. Je zoekt op Google een goede verhuurder, een klik en de partytent is binnen no time bij je afgeleverd. Toch is het verstandig om de keuze nog even goed te beoordelen, zodat je een weloverwogen keuze zal maken. In deze blog lees je vandaag alles over de tips bij het kiezen van een party tent

Kwaliteit

Natuurlijk is het allerbelangrijkste de kwaliteit van de tent. De poten zijn het belangrijkste, want de tent moet stevig zijn. Ook bij wat slechter weer moet de tent goed gedragen kunnen worden. Eventuele decoratie of een heater ontbreken vaak niet in een partytent, dus ook de kwaliteit van het doek moet goed zijn. Natuurlijk is de netheid en de verzorgdheid een belangrijk zichtpunt van de kwaliteit.

Ondergrond

Het is belangrijk om te kiezen voor een vlakke ondergrond. Doe je dit niet, dan staat de tent niet recht en dat is ook niet prettig voor je gasten. Als je een vloer in de tent bouwt valt dit met name op. Een tentvloer lost het probleem van een ongelijke grond wel op, omdat je een gelijke ondergrond maakt. Het ziet er ook nog eens goed uit.

Gebruiken

Waar je ook zeker over moet nadenken zijn de doeleinden van je tent. Wanneer en waarvoor ga je de tent gebruiken. Hoeveel mensen moeten er in passen. Dit zijn belangrijke vragen die je moet beantwoorden bij het kiezen van een geschikte tent en dus een geschikte verhuurder. Denk ook na over het doel, want een bruiloft vraagt wat meer ruimte dan een knus feestje. Met decoratie kun je daar natuurlijk altijd wel prima op inspelen.

Weer

In de koude maanden van het jaar moet er meer gelet worden op de kwaliteit van de tent en de dikte van het doek. Je wil natuurlijk niet dat je gasten het koud krijgen. De installatie van goede heaters moet dus goed passen in de tent en de tent moet ook winddicht zijn.