Waarom is gefilterd water zo belangrijk?

Een waterontharder is tegenwoordig in Nederland geen luxe meer, maar een noodzakelijk onderdeel van de keuken. Een waterontharder heeft talloze geweldige voordelen. De grootste voordelen van een waterontharder zijn dat het water ontkalkt en verzacht wordt. Zo kun je bijvoorbeeld het water uit de kraan zonder zorgen drinken. Ook zullen mensen met psoriasis of eczeem merken dat hun huid minder jeukt en uitdroogt wanneer ze met onthard water douchen. Het water wordt als het ware verzacht. Bovendien zul je geen last meer hebben van kalkaanslag, wat veel geld bespaart. Je geeft dan namelijk niet meer zoveel geld uit aan het schoonmaken en verwijderen van kalkaanslag of zelfs aan schoonmaakmiddelen. Dit komt omdat kalk schoonmaakmiddelen afbreekt, dus zonder waterontharder gebruik je een stuk meer schoonmaakmiddel voor een kleiner oppervlakte.

Wat is een waterfilter en wat maakt het zo belangrijk?

In Nederland hebben wij gelukkig altijd schoon drinkwater uit de kraan, toch? Dat is wat veel Nederlanders geloven, maar zo zit het absoluut niet. In Nederlands kraanwater zitten allerlei microscopisch kleine medicijnresten, antibiotica en pesticiden die er niet uitgefilterd worden. Met een water filter zorg je ervoor dat het grootste deel van al deze ongewenste stoffen uit jouw kraanwater worden gefilterd. Het kraanwater wordt dus niet enkel gezonder, maar ook een heel stuk lekkerder. Zo kun je dus weer zonder zorgen lekker kraanwater drinken en gebruiken voor het koken.

Veilig gehydrateerd blijven

Je zou zeggen dat genoeg water drinken één van de makkelijkste gezonde gewoontes is om bij te houden. Helaas wordt het je iets moeilijker gemaakt dan het zou moeten zijn, omdat je het kraanwater niet zomaar kunt drinken. Nu kun je wel elke keer maar weer flessen water blijven kopen, maar dat kost toch wel heel veel geld. Bovendien is al dat plastic enorm slecht voor het milieu. Met een goede water filter bespaar je jezelf heel wat geld én zorg jij dat je op een milieuvriendelijke manier toch genoeg water kunt blijven drinken. Een water filter in huis hebben maakt het voor jou een stuk makkelijker en toegankelijker om schoon, lekker water te drinken. 

Maak jouw waterverbruik milieuvriendelijker

Waterverspilling valt in één dag niet zomaar op te lossen, maar jij kunt als particulier jouw steentje bijdragen door een waterontharder en waterfilter aan te schaffen. Hiermee verhoog je de kwaliteit van je water, waardoor je minder water hoeft te gebruiken voor de vaat en de was. Zo verminder je dus jouw waterverbruik al aanzienlijk, je kraanwater zal lekkerder smaken én je geeft stukken minder geld uit aan schoonmaakmiddelen. Water filtratie heeft vele voordelen voor zowel particulieren als bedrijven, maar natuurlijk ook voor onze prachtige planeet. Iedereen zou toch eigenlijk wel een eigen waterfilter moeten hebben!