Waarom is het slikken van vitamine verstandig?

Ieder mens heeft dagelijks vitamine nodig om je lichaam gezond te houden. Veel mensen hebben een tekort aan vitamines in hun bloed. Dit kan door een lichamelijke aandoening komen, maar ook kan dit aan je genen of voedingspatroon liggen. De meeste mensen die een tekort aan vitamine in hun bloed hebben, kiezen ervoor om het tekort aan te vullen met verschillende vitamine supplementen. Dit is erg verstandig, maar waarom? Je vindt het antwoord in dit artikel!

Je kunt je weerstand verbeteren 

Een van de belangrijkste redenen waarom het slikken van vitamine verstandig is, is dat je hiermee je weerstand kunt verbeteren. Dagelijks kom je in aanraking met bacteriën en virussen die je erg ziek kunnen maken. Hoe beter je weerstand is, hoe minder snel je ziek zult worden. Mocht je al een goede weerstand hebben en vitamine willen gebruiken, dan is het verstandig om geen vitamines te nemen die de weerstand verbeteren. Een overschot aan vitamine kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid, vooral omdat je lichaam vitamines moeilijk kan afvoeren. 

Voor een goede werking van het zenuwstelsel 

Er zijn veel mensen in Nederland die last hebben van gezondheidsproblemen of een tekort aan vitamine in hun bloed en daarom vitamine D kopen of NAC vitamine nemen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij een tekort hebt aan vitamine B12. Vitamine B12 zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, daarom wil je een tekort voorkomen. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en kan je ook een tekort hebben aan diverse andere vitamines. 

Heb je een tekort aan vitamine?

Het is verstandig om nooit zomaar vitamine supplementen te gebruiken, want wellicht heb je niet eens een tekort aan vitamine. De meeste vitamines zijn in grote hoeveelheden niet schadelijk, maar er zijn enkele vitamines die dat wel kunnen zijn. Zo kan er bijvoorbeeld schade ontstaan aan je zenuwstelsel en dat moet je altijd zien te voorkomen. De hoeveelheid van de verschillende vitamines in je bloed, kun je het beste achterhalen door bloed te laten prikken. Heb je je voedingsschema aangepast en gebruik je momenteel ook vitamines? Dan is het ook raadzaam om regelmatig bloed te laten prikken. Hiermee voorkom je dat je een te grote hoeveelheid aan vitamines in je bloed hebt. Dit hoeft zeker niet wekelijks, maar enkele keren per jaar.