Waarom moet je een massage apparaat kopen?

Sporters hebben het er maar zwaar mee; continu spierpijn. Dit kan je behoorlijk belemmeren in het dagelijkse leven. Moet je je maar eens voorstellen dat je vier trappen op moet na een zware training van je benen. De pijn en verzuring slaat halverwege trap 2 al toe. Je zult nog even moeten doorbijten, want dan heb je er nog twee te gaan. Om dit te verhelpen en in sommige gevallen zelfs te voorkomen, kun je een massage apparaat kopen. In deze blog lees je de voordelen van de theragun pro. Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Bloeddoorstroming

Als je een massage apparaat op een lichaamsdeel aanbrengt, ontstaat er een soort golvend effect langs de huid. Dit verhoogt de snelheid van de bloedtoevoer naar het gemasseerde gebied. Dit is uit meerdere onderzoeken gebleken. Door de bloeddoorstroming te stimuleren, krijgt de betreffende spier meer vers bloed met meer zuurstof en voedingsstoffen, die beide essentieel zijn voor spierherstel en genezing. De toename kan ook bijdragen aan het verminderen van zwelling en ontsteking, evenals een groot aantal andere voordelen.

Flexibiliteit

Een massage apparaat zoals de theragun elite kan ook pijn en stress in het lichaam verlichten door diep in de spieren spanning en vocht los te laten om de weefselstofwisseling te verbeteren. Een massage apparaat kan een spier en zijn duizenden vezels helpen te ontspannen en minder strak te staan. Dit is aangetoond in vele studies. Vooral het gebruik van een massage apparaat op de benen, en dan voornamelijk de quadriceps en de hamstrings, bevordert de flexibiliteit in hoge mate. 

Spierherstel

Delayed onset muscle soreness, ook wel DOMS genoemd, is dat pijnlijke of stijve gevoel dat je krijgt na een intensieve, nieuwe of onbekende training. DOMS is een veel voorkomend effect van veel lichaamsbeweging, meestal door overtraining van de spier, het uitproberen van een nieuwe oefening of het belasten van de spier. Hoewel je DOMS niet volledig kunt vermijden, hebben meerdere studies aangetoond dat massage apparaten kunnen helpen om de pijn en de pijn te verminderen en zo dus het spierherstel te versnellen. Ook bleek uit een ander onderzoek dat het gebruik van een massage apparaat gedurende vijf minuten na een armtraining aanzienlijk beter was in het verminderen van stijfheid na de training in vergelijking met een traditionele massage. Over het algemeen helpt een massage apparaat dus voor veel dingen omtrent de spieren, helemaal als je vrij intensief traint.