Zo verkoop jij jouw sloopauto op de bestmogelijke manier!

Een sloopauto waarvan de kosten van een reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto.  In de meeste gevallen is het niet gewenst om lang in het bezit te zijn van een sloopauto. Het neemt namelijk veel ruimte in beslag en soms zorgt het ook voor kosten. Als je momenteel een sloopauto hebt, zijn er een aantal mogelijke stappen waarvoor je kunt kiezen. Houd er bij het maken van een keuze wel rekening mee dat je auto nog waarde heeft.

Bepaal eerst hoeveel je auto nog ongeveer waard is

Als snel en eenvoudig je sloopauto verkopen jouw doel is, dan is het handig om te weten wat de auto nog waard is. Een manier om hierachter te komen is door online een waardeschatting te laten verrichten. Als de auto bijvoorbeeld nog rijdt is die meer waard dan een zelfde exemplaar die niet meer rijdt.  Maak gebruik van zo’n systeem en ga daarna op zoek naar een koper die bereid is om dat bedrag ervoor te betalen. 

Hoe kan jij jouw auto verkopen? 

Je kunt je auto op verschillende manieren verkopen. Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om de auto te verkopen aan een garage of sloperij. Een tweede optie die vaak als gunstiger wordt omschrouwd is het online verkopen van de auto. Een sloopauto kun je via een aantal bekende sites doen. Hierbij kan je onder andere denken aan osw.nl. Hier kun je een advertentie plaatsen en indien gewenst ook betaald adverteren. Om een snel een geschikte koper te vinden, kunnen de juiste foto’s erg handig zijn. 

 

Hoe verkoop je de auto het snelst?

Zoals in de vorige alinea besproken kunnen foto’s bijdragen aan een snellere en prettigere verkoop. Hou bij het maken van de foto’s rekening met dat alle goede en slechte eigenschappen van de auto op de juiste manier op de foto’s staan. Op die manier weet een potentiële koper precies wat hem of haar te wachten staat en is de kans groter dat je de auto sneller verkoopt. 

Een ander belangrijk onderdeel van een advertentie is de tekst die erop staat. De omschrijving van de auto speelt een belangrijke rol bij de biedingen die worden gedaan. Zorg voor een goed stukje tekst waar de eigenschappen van de auto duidelijk omschreven staan. Laat daarnaast iets weten over de geschiedenis van de auto. Als je de auto bijvoorbeeld jaarlijks hebt onderhouden en de gegevens over de reparaties overzichtelijk hebt bewaard, dan is de auto hoogstwaarschijnlijk meer waard.