Tips voor de beginnende vlogger!

actioncam

Vloggen is hot en happening. Jong en oud filmt inmiddels elk onderdeel van hun leven en het genre blijft maar in populariteit toenemen. Logisch dus dat veel mensen mee willen doen aan deze trend, al helemaal wanneer je interessante activiteiten onderneemt in je dagelijks leven! Echter lijkt het niet allemaal zo makkelijk als het lijkt, er zijn een hoop stappen die je moet doorlopen om een goede vlog te maken. Laat je echter hierdoor niet onthouden, want in deze blog worden de meest essentiële beginner tips toegelicht zodat jij voorbereid aan je vlogs kan beginnen!

Bepaal je platform en publiek

Het maken van vlogs is natuurlijk heel leuk op zichzelf, echter wordt het nog leuker als er meer mensen kijken dan alleen je vader en moeder! Daarom is het belangrijk dat je goed van te voren bepaalt wie je publiek gaat worden, en via welke platforms je vlogs het best kunt publiceren om dit publiek te bereiken. Youtube is natuurlijk een voor de hand liggende keuze en waar je eigenlijk moet beginnen. Youtube heeft namelijk een ongelofelijk breed publiek en er zullen dus zeker mensen zijn die binnen jouw beoogde doelgroep valt. Maak gebruik van social media sites als instagram, reddit, twitter en facebook om je vlogs te delen. Vooral instagram en reddit lenen zich goed hiervoor! Houd tevens rekening met je beoogde publiek, dit wil zeggen dat je de manier waarop je jouw vlogs presenteert aansluit op de interesses en trends onder de doelgroep. Er zijn talloze sites waarop haarfijn staat uitgelegd wat leeft onder welke doelgroep, dus doe goed je onderzoek!

Waarmee filmen?

Nu je hebt vastgesteld waar je vlogs gaat uploaden en promoten en voor wie de vlogs bedoelt zijn is het tijd voor het echte werk, namelijk vloggen! Het loont vaak om van te voren flink wat tutorials te kijken wat filmtechnieken betreft. Voor vloggen heb je weliswaar geen geavanceerde technieken nodig, maar de basis mag zeker niet ontbreken. Ook loont het om te investeren in een camera. Je kan zeker beginnen met je mobiele telefoon, maar dit is vaak te merken. Een instapmodel spiegelreflexcamera is een goede keus, en als je wat meer actievere vlogs maakt kan je gaan voor een actioncam. Deze duurzame camera’s kunnen tegen een stootje en kunnen vaak gemakkelijk op bijvoorbeeld een helm gemonteerd worden. Ideaal dus wanneer je vlogs draaien om buitenactiviteiten! Beide opties zijn redelijk betaalbaar en zijn de investering zeker waard. Dus doe goed je onderzoek wat het beste bij jou past en vlog er op los!