De voordelen van reizen per fiets

fiets

Mensen in Nederland reizen aanzienlijk veel per fiets en dat is iets goeds, want er zijn veel redenen om de fiets te pakken in plaats van de auto. Zo zijn er voor je gezondheid voordelen en ben je soms zelfs eerder op je bestemming. Voor iedereen die vaak de auto pakt en alle liefhebbers van fietsen is dit een blog die je gelezen moet hebben. Er zijn namelijk een hoop voordelen waar men niet eens echt over nadenkt als het aankomt op reizen met de fiets. En voor wie denkt dat fietsen alleen maar vermoeiend is hebben we ook nieuws. Lees dus snel verder.

Beter voor het milieu

Als het goed is weten de meeste mensen wel dat de uitlaat van een auto erg slecht is voor het milieu. Met fietsen is dat een compleet ander verhaal. Op het moment dat we massaal de fiets pakken in plaats van de auto zou datĀ  iets goeds kunnen betekenen voor het milieu. Een beter milieu begint bij jezelf en daarom raden wij je aan om elke keer voordat je vertrekt te overwegen om met de fiets te gaan. Bespaart je ook nog eens een hoop geld dat je anders voor de tank zou gebruiken.

Ook voor lange afstanden

Het excuus van veel mensen om met de auto is dat afstand te groot is. Hoewel we begrijpen dat een heel lange afstand zwaar zou zijn om te fietsen kan het wel. Vooral met de e-bikes van tegenwoordig is het helemaal niet meer zo raar om een aantal kilometers met de fiets te reizen. Het kost je vrijwel niets en je hebt al die kilometers nog redelijk snel gefietst. Hoe dan ook zijn e-bikesĀ  absoluut een goed alternatief voor het reizen met de auto. Denk er goed over na of je er ook een zal aanschaffen.

Je gezondheid

Fietsen zorgt er voor dat je vet kunt verbranden. Vooral als je veel fietst zou je serieuze kilo’s kunnen afvallen. Met het fietsen alleen heb je waarschijnlijk al genoeg bewogen voor de dag en hoef je dus niet ook nog eens te sporten. Een win win situatie dus! Kortom, door veel met de fiets te reizen heb je een hoop voordelen die je met de auto niet hebt. Naast de genoemde voordelen zijn er nog veel meer redenen om vaker de fiets te pakken. Wanneer ben jij van plan om de auto te laten staan en de fiets te pakken?