De zoektocht naar een telefoonabonnement

Ben je op zoek naar het goedkoopste mobiel telefoonabonnement? Dan kan de zoektocht wellicht lastig zijn. Met de enorme hoeveelheid providers en soorten bijkomstigheden zoals belminuten, SMS, MB’s en 4G is het vergelijken van de verschillende opties soms erg onoverzichtelijk. Gelukkig is er een vergelijkingssite van telefoonabonnementen, hiermee ben je op de hoogte van de verschillende opties die je hebt en kan je aan het einde van het vergelijken een weloverwogen keuze maken. Hiermee ben je er van verzekerd dat je de goedkoopste telefoonabonnement vind. Dit kan voor jou wellicht de goedkoopste telefoon abonnement zonder telefoon zijn.

De verschillende opties

Bij het kiezen van een telefoonabonnement heb je veel verschillende opties om af te wegen. Een belangrijke afweging is om te kijken naar een abonnement met toestel, en een telefoonabonnement zonder toestel (1 of 2-jarig). Misschien dat je deze keuze al hebt gemaakt, dan wordt het vergelijken van de verschillende  telefoonabonnementen misschien wel makkelijker, maar wanneer je deze keuze nog niet hebt gemaakt, maak dan eerst deze afweging voordat je naar nog meer aspecten gaat kijken. Hieronder lees je de verschillende pluspunten van een abonnement met telefoon en van Sim Only.

De pluspunten van een abonnement met telefoon

Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon, is een groot pluspunt dat je natuurlijk een nieuw of refurbished toestel krijgt. Wanneer je klaar bent met je oude mobiel of deze stuk is, is dit natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Een ander pluspunt is dat je toestel die je krijgt bij een abonnement gefinancierd wordt via een toestelbundel. Je betaalt met een toestelbundel niet meteen het volledige bedrag, maar je betaald je nieuwe telefoon af in termijnen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een nieuw toestel kan aanschaffen, en het gemakkelijk kan afbetalen.

De pluspunten van Sim Only

Bij een Sim Only abonnement krijg je geen nieuw toestel. Dit zorgt ervoor dat het daarmee ook de goedkoopste optie is. Dat is geheel logisch omdat er geen extra maandelijkse kosten boven op je vaste bedrag voor je abonnement komen te staan. Daarnaast is het aanschaffen van deze type abonnement flexibel, vaak is er namelijk een optie voor een maandelijks opzegbare telefoonabonnement. Ook wanneer je zelf al een goed toestel hebt, zul je waarschijnlijk deze optie kiezen. Wil je wel een nieuw toestel, maar is het toestel niet beschikbaar met een abonnement? Dan kan je voor Sim Only kiezen, hierdoor heb je een ruimer aanbod aan toestellen en ook aan providers.