Een trip naar Vegas

vegas

Vegas, de stad van de zonden

Het is het onderwerp van vele verhalen en vele films, de stad van de zonden, Las Vegas in Navada USA. Eigenlijk is het voor iedereen wel een must om tenminste een keer in het leven naar Vegas te gaan. Grappig genoeg was ik zelf slechts twee jaar oud toen ik voor de eerste keer in Vegas was. Mijn ouders gingen natuurlijk dan ook niet wild feesten maar meer als toeristen. Ikzelf kan me er weinig van herinneren. Toen ik zelf 25 werd begonnen steeds meer mensen in mijn omgeving te trouwen. Hier kwamen natuurlijk ook vrijgezellenfeesten bij kijken. Aangezien een van mijn vrienden relatief rijk is was het een optie om een vrijgezellenfeest in Las Vegas te doen. Dus we gingen. Las Vegas was een fantastische ervaring en sindsdien ben ik regelmatig teruggegaan. De stad heeft een hele aparte maar toch ook bijzondere cultuur.

Vegas cultuur

In dit artikel ga ik in op de cultuur van Las Vegas, de leukste dingen om in de stad te doen en hoe je je het beste op een weekend of week Vegas kunt voorbereiden. De twee dingen waar Vegas het meest om bekend staat is natuurlijk feesten en gokken. Persoonlijk ben ik van mening dat alhoewel een avond gokken in Vegas onderdeel hoort te zijn van een trip, het absoluut niet iets is om elke dag te doen. Vegas heeft leukere dingen te bieden. Gokken in Las Vegas is namelijk over het algemeen niet zoals het in de films wordt vertoond.

Clubs in Vegas

In de films zie je heel veel mensen om een tafel staan die constant winnen en door een grote menigte worden aangemoedigd. Wanneer je daadwerkelijk gaat gokken in Vegas is het een andere ervaring. Er zijn veel lege tafels waar slechts een of twee mensen aan het gokken zijn. En zelf wanneer je aan het winnen bent zul je weinig aandacht krijgen. Gokken heeft niet de glitter en glamour die het in films lijkt te hebben.

De feesten in Las Vegas desondanks zijn wel absoluut fantastisch. Er zijn gigantische clubs die elk hun eigen bijzonderheid hebben. Denk bijvoorbeeld na hoe het zal zijn om in een club te feesten en dansen die zich bovenop een skyscraper bevindt. Daarnaast is er ook de wereldberoemde club waar elk weekend zwembad feesten worden gehouden. In deze clubs treden velen van de beste Dj’s in de wereld op.

Wanneer je naar dergelijke clubs gaat is het natuurlijk wel belangrijk om goed gekleed te gaan. Je hoeft niet in pak maar een goede combinatie tussen netjes en casual is ideaal. Qua schoenen zijn Van Bommel schoenen een goede optie. Floris van Bommel schoenen hebben een sneaker uiterlijk maar zijn met luxe leer gemaakt.