Even een rondreis Bali plannen, dat doe je zo

Tegenwoordig kunnen we als mensen niet ver genoeg reizen. We trekken naar alle uithoeken van de wereld om nieuwe avonturen op te doen, culturen te ontdekken en mensen te ontmoeten. Zo is Azië een erg populair continent als het gaat om rondreizen. Niet gek want de verschillen vergeleken met het westen zijn er enorm en er is van alles te zien en te doen. In deze blog vertel ik je over wat je moet weten voor je aan een rondreis Bali begint, één van de populairste exotische vakantiebestemmingen van dit moment. Want wat hoe pak je dat nu handig aan? Lees je mee?

Goed geregeld

Voor dat je aan je avontuur kunt beginnen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zo is het heel handig en kan het enorm veel rust geven om je rondreis volledig vooruit te plannen. Op deze manier hoef je nooit over de volgende dag na te denken en kan je optimaal genieten. Daarnaast is het handig om vooraf te kijken naar de situatie in het land, waar je ook naartoe gaat. Zijn er bepaalde dingen waar je gedurende je reis rekening mee moet houden, risico’s die je uit de weg kan gaan als je er alert op bent etc.

Vrijheid voor avontuur

Je kan ook een deel van je reis plannen of alleen de nodige zaken vooruit boeken, zoals je hotels en vluchten. Per dag kan je dan kijken wat je wilt doen. Het is dan wel handig om hier van tevoren een beetje over na te denken en eventueel populaire attracties of iets dergelijks van tevoren te boeken. Verder is het ook lekker om niet iedere dag uitgeplant te hebben, ook dit kan je natuurlijk inplannen maar dit is nu net een beetje het punt. Het geeft iets meer ruimte om spontane activiteiten te ondernemen. In het beste geval plan je je reis met een beetje van beide, ruimte en plannen.

Draag een steentje bij

Als laatste vraag ik om, eenmaal op locatie of van tevoren, te kijken of je iets voor de community in Bali kan betekenen buiten het ‘toerist zijn’. Is er een vrijwilligersorganisatie waar je een dagje kan meehelpen, of een dierenopvang die extra geld kan gebruiken? Op deze manier komen we niet alleen genieten van mooie en exotische plaatsen zoals Bali, we komen er ook iets brengen. Geven en nemen als het ware. Dat geeft de vakantie meteen een nog mooiere betekenis.