Givenchy voor altijd

De modewereld zou niet hetzelfde zijn zonder ze. De mensen, het modehuis, dat kleding maakte voor Audrey Hepburn (zowel voor als achter de camera). Het modehuis dat nog altijd elegante en modieuze kleding maakt, zowel voor op de high-end catwalks van Parijs en Milaan als de kledinglijnen die in de winkels hangen. Alles is altijd elegant, altijd stijlvol, en maakt altijd een statement. Iets van dit merk in je kledingkast is echt een zegen.
Ik heb het natuurlijk over Givenchy.

Het ontstaan

Givenchy werd in 1952 opgericht door Hubert de Givenchy, in Frankrijk. Een maand na het openen van zijn eigen modehuis presenteerde Givenchy al zijn eerste collectie op de catwalk. Het waren de séparables, lichte rokjes en blouses met pofmouwtjes. Het bijzondere aan deze collectie was dat alle kleding gemaakt was van de stof die normaalgesproken wordt gebruikt voor ‘mock-ups’ (een ruw katoen). Een mock-up is een soort oefenversie van het kledingstuk, dat gemaakt wordt om de pasvorm precies goed te krijgen en te voorkomen dat de echte, vaak dure stof wordt verspilt door een onopgemerkt foutje in het kledingpatroon. Deze séparables collectie, die high fashion silhouetten combineerde met hele conventionele materialen, legde de grondslag voor wat we nu kennen als casual chic. 

De eigen stijl

Wat je ziet hangen in de winkels is meteen herkenbaar als kleding van Givenchy. Altijd gedurfd, altijd opvallend en meestal ook met een logo of de merknaam erop. Ze maken truien, shirts, schoenen, slippers, vesten, zonnebrillen, make-up, parfum, bijna alles dat je nodig hebt om jezelf een make-over te geven (of gewoon een leuke nieuwe trui te kopen, natuurlijk). Alle ontwerpen maken een statement en geven je garderobe een extra unieke flair. Het is weer heel anders dan wat ze presenteren op de high fashion catwalks, maar de filosofie achter de kleren blijft hetzelfde: casual, maar toch chic. Het gave is ook dat een merk zo bij zichzelf kan blijven, zowel op de catwalk als hangend aan de winkelrekken. 

Of je dus een compleet nieuwe stijl zoekt of net even dat item om een statement mee te maken, bij Givenchy zit je goed. Ze zijn al meer dan 60 jaar bezig in de modewereld en altijd een goede keus. Iedereen heeft wel een keer iets van Givenchy gedragen (ga maar eens de afgelopen rode loper outfits langs van je favoriete sterren. Daar zit gegarandeerd Givenchy tussen) Iedereen kan hun kleding dragen. Modellen, filmsterren, buurvrouwen, noem het maar op. Dus, shoppen?