Ik durf het aan: kamperen!

Kamperen was nooit zo voor mij weggelegd. Mijn partner wel; die houdt er enorm van. Die ging altijd met de familie op kampeertripjes, en steeds verder. Van de camping in Zeeland, naar de camping Cote d’Azur. Ik kende kamperen eigenlijk alleen maar uit de films, waar je in rommelige, half opgezette tentjes in de achtertuin gaat kamperen, maar het tentdoek lekt dus je gaat midden in de nacht terug naar binnen. Ik had nachtmerries over mieren en beestjes en lekke luchtbedjes, dus toen mijn partner mij meevroeg op een vakantie naar Frankrijk op de camping moest ik zeker even slikken!

Het is maar wat je gewend bent.

Mijn familie houdt namelijk van lekker en luxe op vakanties. Helaas zijn die duur, dus we deden ze niet erg vaak en ook niet zo lang. We gingen dan bijvoorbeeld een weekje met zijn allen naar Venetië. Daar was alles ontzettend duur, van een kopje koffie dat begon bij vijf euro tot oversteken met de boot. Maar wat was het een luxe! Uiteten, een beetje winkelen, rondslenteren, en dan weer met het vliegtuig terug. De vakantie was altijd veel te snel voorbij.

Cultuur.

Mijn partner daarentegen, is gewend weken van huis te zijn. Hele waterdichte kampeertassen en rugzakken werden ingeslagen, van kookpotjes en gasflessen tot extra luchtbedjes en stormharingen. De weilanden in, of vlak bij het strand zitten op een camping, of juist verwilderd in de bossen en voor jezelf zorgen. Ik moet wel zeggen dat mijn partner een stuk meer independent is dan dat ik ben. Boogschieten, jagen, banden vervangen, vuurtjes op gang krijgen, alles is zo gepiept. Ik ben dan weer van de mooie foto’s maken, goede restaurantjes kiezen, en dagjes plannen. Een waterpark bezoeken, een dagje een stedentrip naar een andere stad compleet met openbaar vervoer, en andere bezienswaardigheden plannen. Musea’s, ruïnes, ik hou van cultuur. Daarom zijn wij een goede match. Ik weet namelijk wie ik bel als mijn auto het niet doet of een band vervangen moet worden. En ik word gebeld als ze ergens zijn beland en eigenlijk geen idee hebben wat er allemaal te doen is. Tja, dan is het internet bij de hand hebben ineens heel makkelijk he!

Camping.

De camping die we hebben uitgekozen is gelukkig van alle gemakken voorzien. Dat maakt voor mij de overstap wat handiger. De aanwezigheid van schoon sanitair, wifi en elektriciteit geven mij al wat rust. En in al die rust, kan ik alvast leuke dagjes uit plannen!