Kies voor private lease!

Tegenwoordig zijn er vele manieren om een auto aan te schaffen. Je kunt er voor kiezen om een auto daadwerkelijk te kopen door een nieuwe auto of een occasion aan te schaffen. De auto is in deze situatie in jouw bezit en ben je zelf verantwoordelijk voor alle kosten. Een andere vorm die de laatste jaren steeds vaker wordt gekozen, is leasen. Je bent hier geen eigenaar van de auto, maar zul je tegen betaling van een vast tarief per maand wel in de auto kunnen rijden. Je bent gelimiteerd aan een aantal kilometers per jaar en hoef je voor de rest alleen de benzinekosten te betalen, waardoor je nooit voor onverwachte kosten zult komen te staan!

Wat is leasen nu precies?

De laatste tijd maken mensen steeds meer gebruik van het leasen van een auto. Er zijn vele leasemaatschappijen te vinden die beschikken over een groot wagenpark met leaseauto’s, waaruit jij een geschikte auto kunt uitkiezen en hier simpel een leasecontract voor opgesteld wordt. Met leasen sluit je een overeenkomst af voor een langere termijn, waarbij je voor een vast tarief per maand kunt rijden in de auto. Met een leasecontract ben je niet zelf verantwoordelijk voor bijkomende kosten zoals het onderhoud en keuringen, waardoor leasen bijvoorbeeld erg aantrekkelijk is voor ondernemers die graag tijdelijk en voordelig willen beschikken over een auto. Ook particulieren kunnen tegenwoordig gebruik maken van een leaseauto, waarbij er voornamelijk wordt gekeken naar private lease!

Rijden in een private lease auto!

Wanneer je als particulier in een lease auto wilt rijden, zul je al snel uitkomen bij private lease. Private lease is een vorm van leasen waarbij je in een nieuwe auto of een occasion (een jonge, eerder gebruikte auto) kunt rijden. Voor een vast tarief per maand sluit je voor een langere periode, meestal één of twee jaar, een leaseovereenkomst af. Zelf weet je maandelijks wat de kosten zijn en betaal je een all-in tarief, terwijl je niet verantwoordelijk zal zijn voor de keuringen en onderhoudsbeurten die de auto tijdens de looptijd nodig zal hebben. Je legt hier gemakkelijk contact met de leasemaatschappij, die de verdere afhandeling voor je regelen en jij te allen tijde gewoon auto kunt rijden.

Met private lease kun je kiezen voor een nieuwe blitse auto, maar zou je er ook voor kunne iezen om een goedkopere en compacte auto te leasen waarmee je overal naar toe kunt reizen. Een kleinere auto kun je vrijwel overal parkeren, wat vooral in de grote steden een enorme uitkomst biedt!