Milieuvriendelijk leasen

Leasen; het kan op ontzettend veel verschillende manieren. Denk aan short lease, waarbij je een auto least voor een kortere periode, of aan shortlease zakelijk, waarbij je werkgever dit voor je doet en jij dus eigenlijk gratis rijdt. Hiernaast bestaat er ook nog milieuvriendelijk leasen, maar wat is dat dan precies?

Leasen is beter voor het milieu

Los van milieuvriendelijk leasen is gewoon leasen vaak ook al beter voor het milieu dan het kopen van een auto. Bij het leasen van een auto wordt vaker gekozen voor een nieuwer model. Dit model is wellicht te duur om daadwerkelijk te kopen, maar kan wel geleased worden. Nieuwere auto’s zitten al veel milieubewuster in elkaar, wat zorgt voor veel minder CO2 uitstoot.

Milieuvriendelijke lease

Als leasen überhaupt al milieuvriendelijker is dan een auto kopen, wat is er nog zoveel beter aan milieuvriendelijk leasen? Bij milieuvriendelijk leasen lease je een hybride of een elektrische auto. Het verschil tussen deze twee, is dat een hybride auto zowel kan rijden op elektriciteit als op benzine. Een groot voordeel hiervan is dat hiermee langere afstanden gereden kunnen worden, omdat er overgeschakeld kan worden op benzine. Een elektrische auto is nog beter voor het milieu, omdat deze alleen op elektriciteit kan rijden en dus geen CO2 uitstoot.

De voordelen van milieuvriendelijk leasen

Een groot voordeel aan het leasen van een hybride of elektrische auto is natuurlijk dat je bijdraagt aan een duurzame wereld en een schoner milieu. Hiernaast is het financieel gezien ook nog eens erg interessant, je betaalt namelijk 18% minder over de cataloguswaarde van de auto. Ook is elektriciteit is natuurlijk een stuk goedkoper dan benzine, waardoor je ook een hoop geld bespaart. Een praktisch voordeel is dat een elektrische auto minder geluid maakt dan een auto met een benzine motor, wat het rijden prettiger maakt.

De nadelen van milieuvriendelijk leasen

Als er alleen maar voordelen zouden zitten aan milieuvriendelijk leasen, zou natuurlijk niemand het anders doen. Helaas is dit niet het geval, milieuvriendelijk leasen is namelijk wel wat duurder dan normale leasen. Een elektrische of hybride auto is vandaag de dag nou eenmaal nog wat duurder dan een benzineauto, waardoor dit natuurlijk moet worden doorberekend in de prijs. Een groot nadeel van elektrische auto’s is dat deze geen grote afstanden kunnen afleggen, omdat de accu’s hiervoor nog niet sterk genoeg zijn. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken? Dan is het goed om te kijken wat je hier tegen kunt doen.