Mooie kleding voor grote maten

vrouw

Gelukkig zien we steeds vaker modellen met meer ronde vormen dan voorheen. Het zorgt er voor dat we allemaal meer en meer onze schoonheden kunnen omarmen. Representatie is erg belangrijk en vooral als het gaat om postuur. Hoewel er wel meer modellen bij komen met grotere maten, blijft het voor de vollere vrouwen lastig inspiratie te krijgen. De meerderheid van de kledingcombinatie voorbeelden worden met behulp van erg slanke modellen getoond. In deze blog willen we daarom helpen door kledingadvies te geven aan de vrouwen met een maatje meer. Door de tips op te volgen zal je er voortaan altijd geweldig uitzien.

Is kleurkeuze nog belangrijk?

Men heeft het altijd over kleuren en wat deze kunnen doen om de juiste delen van je lichaam te accentueren en verbergen. Vaak hoor je dat zwarte kleding afslankt (wat meestal wel klopt) en lichte kleuren vervelende gebieden benadrukken. Dat laatste hoeft alleen niet altijd te kloppen. De vorm van de kleding die je draagt maakt namelijk een groot verschil. Een a-lijn jurkje of blouse is bijvoorbeeld een goede keuze voor iemand die wat extra pondjes aan de onderkant heeft, maar niet voor iemand die dat boven de heupen heeft zitten. Zolang de pasvorm goed is, heeft de kleur verder weinig effect. Ook strepen werken vaak goed om de illusie van een slanke taille op te wekken. Let dus vooral op de pasvorm en niet op de kleur.

Kleding shoppen

De grotere winkelketens hebben soms een assortiment voor grotere maten, maar deze zijn vaak niet erg uitgebreid. Het is daarom niet aan te raden om regelmatig bij deze winkels opzoek te gaan naar kleding. In de meeste gevallen is het alleen maar teleurstellend dat jouw maat niet beschikbaar is. Niche winkels zijn aan de andere kant een veel betere keuze. Zo kun je op de website van chrissize juist terecht voor stijlvolle kleding in grotere maten. In tegenstelling tot de grotere winkelketens heb je bij webshops als chrissize wel een heel grote kans van slagen.

Altijd perfect

Veel volle vrouwen hebben het idee dat het dragen van wijde kleding slim is. Dat is alleen geen juiste gedachten. Het benadrukken van je slankste delen is een veel betere manier. Heb je dat niet dan kun je deze zelf creƫren door een riem te gebruiken om de taille te accentueren of juist door een kort jasje op een langere jurk of rok te dragen. Dit en nog een hoop meer kleine trucjes zorgen er voor dat je er altijd op je best uit zal zien!