Speel jij nog op de Nintendo Wii?

Nintendo kennen we natuurlijk allemaal als game console die we kennen van de klassieke spellen. De gehele Mario-reeks is natuurlijk afkomstig van Nintendo. De console heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld. Mensen die in de jaren ‘90 zijn geboren kennen Nintendo natuurlijk van de klassieke games zonder slechte graphics. Wat bekender is de Nintendo Wii en de Nintendo Switch. Die laatst genoemde is tegenwoordig de hoofdconsole van ontwikkelaar Nintendo. Het uitgangspunt is altijd samen spelen en dat kun je voor de Switch zeker zeggen. Het is een portable console die je ook op de tv kunt gebruiken. De voorganger van de Switch is de Wii en daar gaan we het vandaag over hebben.

Wat is de Wii?

De bekende voorganger van de Switch is dus de Wii. Het uitgangspunt van de Wii is spelen met beweging. Het was 1 van de eerste consoles waarbij je dus met de controller bewegingen kon uitvoeren om spelletjes te spelen. Zo onstonden vele games waarbij je interactie kunt hebben met de mensen waarmee je speelt. Een echte consoles voor samen spelen dus. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende olympische sporten die je op verschillende manieren kon uitvoeren. Ook dans spelletjes werden razend populair. De Wii kenmerkte zich door de langwerpige witte consoles die je meestal met een veiligheidsbandje moest vastmaken. Ja je hoort het goed, want het veiligheidsbandje moest je echt om doen. Anders vliegen de controllers door de lucht heen.

Mario

De Italaanse loodgieter Mario kennen we natuurlijk allemaal wel. Mario 64, Mario Bros, Mario Kart, Mario Party. Zomaar een greep uit de spellen die je met Mario kunt spelen. Het is een absolute klassieker. Mijn favoriete spellen zijn Mario Party, omdat je gezellig met elkaar verschillende games kunt spelen. Mario Kart is natuurlijk altijd spannend. Je gebruikt hier de verschillende characters en auto’s en je racet over de bekende Mario circuits. Het is 1 van de bekendste spellen uit de geschiedenis van gamen.

Wii kopen

Omdat de Switch inmiddels is uitgekomen betekent het niet dat een Wii kopen verleden tijd is. Doe dat daarom ook zeker! De Wii is nog steeds leuk en gezellig om te spelen met elkaar. Lekker zingen of dansen met elkaar. Het is ook nog goed voor de gezondheid!