Voorbereiden voor de wintermaanden

pantoffels heren

De zomer is wel heel lekker momenteel, maar ik ben iemand die altijd probeert vooruit te kijken. Daarom ben ik nu al bezig met voorbereidingen voor de wintermaanden. Wat voor kleding moet ik erbij hebben, is er iets in mijn huis wat nog gefikst moet worden. Werkt mijn verwarming nog goed? Ik heb antwoord nodig op al deze vragen voor ik weer met een gerust hart verder kan leven. Maar ik ben vrij zeker dat ik niet de enige ben die zo denkt, dus heb ik hierbij een klein lijstje gemaakt. Hiermee kunt u zelf ook even checken of u niet wat vergeten bent. Zo kunnen we allemaal goed voorbereid de winter in, en hoeven we nooit kou te kleumen. 

Heeft u wel de juiste kleding?

Dit is voor mij altijd het belangrijkste. Natuurlijk is er een hoop kleding van vorig jaar die nog gewoon prima bruikbaar is. Maar af en toe vind je toch gaten in een kledingstuk, of zijn ze niet meer zo waterdicht als gehoopt. Vooral heel belangrijk is een goede winterjas. Winddicht, waterdicht, en uiteraard lekker warm is heel belangrijk. Een jas die je elke dag van de winter aan kan, en nooit koud mee voelt. Dit is ook best iets waar in geïnvesteerd mag worden. Want een goede winterjas kan ontzettend lang mee! Ik heb de mijne nou al bijna 5 jaar, en hij is nog even goed als de dag dat ik hem heb gekocht. Elk jaar spuit ik hem nog wel even in zodat hij waterdicht blijft. Ook heel belangrijk vind ik goede pantoffels. Ik haal de mijne altijd bij Babista, hier kunt u gemakkelijk zoeken op pantoffels heren. En dan krijgt u een hele lijst aan prachtige pantoffels.

Is uw huis wel goed warm en op orde?

Ook dit check ik toch elk jaar weer even. Werkt de verwarming nog zo als gewenst, is de isolatie nog voldoende. Een paar jaar geleden had ik de verwarming helemaal niet gebruikt in de zomer en ook niet gecheckt. Toen begonnen de eerste echt koude dagen het land in te stromen. Maar mijn huis bleef maar zo koud. Bleek de verwarming het niet meer te doen, heb ik 2 weken in de kou moeten zitten tot het gefikst was. Dit raad ik niemand aan, het was allesbehalve plezant! Check ook nog goed of de ramen wel fatsoenlijk dicht kunnen, en dat het dus niet gaat tochten. Als dit allemaal goed gedaan wordt, zit u zeker weten in een lekker warm knus huisje deze winter!