Weekendje naar Leiden

Vlak voordat we in Nederland te maken kregen met het COVID-19 virus ben ik samen met mijn vriendin een weekendje naar Leiden geweest. Zoals jullie weten kom ik uit een klein plaatsje in de Achterhoek, dus is het voor mij en mijn vriendin altijd een hele beleving als we naar de Randstad komen. We gaan er wel vaker eens een dagje op uit en deze keer was Leiden aan de beurt! In dit blog neem ik je aan de hand mee door mijn reis en zal ik per dag vertellen wat wij allemaal gedaan hebben in deze mooi en vooral leuke stad. Veel plezier met lezen!

Vrijdag

Als je een weekendje weg boekt wil je natuurlijk al je tijd optimaal benutten. Daarom hebben ik en mijn vriendin ervoor gekozen om op vrijdag al vanuit de Achterhoek te vertrekken. We kamen rond een uur of zeven s’avonds aan op Leiden Centraal station. Vanaf daar was het nog een half uur lopen naar ons hotel, dus besloten we om een taxi Leiden Centraal te nemen. Gelukkig was die zo gevonden en konden wij onze reis vervolgen naar het hotel, waar we lekker hebben gegeten.

Na het eten zijn we eigenlijk direct terug gegaan naar de kamer en hebben we onszelf klaargemaakt voor de avond die volgen zou want, studenten die we zijn, moesten we natuurlijk uit op onze eerste avond in de ze gezellige studentenstad!

Ons hotel bleek wel ver van het uitgaanscentrum verwijderd te zijn, dus hebben we direct online gezocht naar ‘Taxi Leiden goedkoop’ en toevallig kwamen we uit bij het bedrijf dat ons dezelfde middag nog naar ons hotel had gebracht. Erg goede service en vriendelijk personeel! Kijk zeker even op hun website.

Zaterdag

De volgende ochtend werden we natuurlijk pas laat wakker omdat we uit waren geweest. Maar wat was het leuk geweest! Echt zo ontzettend veel leuke barretjes en kroegjes zijn er (voor studenten) in Leiden om uit te kiezen! Dat maakte het de late uurtjes wel waard. Na een goed ontbijt zijn we gelijk de stad weer in gegaan, deze keer met het OV en niet de taxi.

We zijn naar het museum van de Volkerenkunde geweest en werden daar zó enthousiast van, dat we gelijk zijn door gegaan naar het museum van de Oudheden. Twee vliegen in één klap!

De dag was helaas zo om, dus zijn we terug gegaan naar het hotel om lekker te eten en ons weer klaar te maken voor een tweede avond stappen. We hebben weer hetzelfde taxibedrijf gebeld als vrijdag omdat we de chauffeur zo leuk vonden! Na een kroegentocht die tot 7 uur duurde, konden we wel weer gewoon met de bus terug naar het hotel.

Zondag

Na wakker te zijn geworden met een behoorlijke kater na onze kroegentocht van de vorige avond hebben we besloten om lekker roomservice te bestellen. We hoefden pas rond 13:00 uur uit te checken, dus konden we het ervan nemen.

Na een lekker ontbijt en rustig aan onze spullen weer te hebben ingepakt zijn we stad in gegaan om te shoppen want ja, als je er toch bent kun je niet zomaar dit deel van de stad mijden en zeker niet als je een vriendin hebt die fashion studeert.

Aan het einde van de dag zijn we met 5 tassen vol (exclusief onze reisbagage) terug gebracht door onze vast taxi chauffeur naar Leiden Centraal station en hebben we de trein terug gepakt naar de Achterhoek. Al met al een geslaagd weekend!