Een reisvlog beginnen op YouTube

YouTube

YouTube is een van de meest populaire sociale mediaplatforms en elke minuut worden er duizenden uren aan video’s geüpload. Er zijn YouTubers met gigantisch vele volgers die daardoor dan ook in staat zijn geweest om van YouTube hun carrière te maken. En veel, vooral jonge mensen jagen ook deze droom na. Er zijn veel verschillende soorten YouTubers. Er zijn wat we noemen verschillende niches op het platform. Zo zijn er bijvoorbeeld de gamers, schoonheidsvloggers en ook fitness kanalen, kookkanalen etc. Maar een van de allergrootste niches is ook nog altijd de reisvlog.

Het is niet voor niets dat reisvlogs zo populair zijn. Reizen zijn natuurlijk fantastische manieren om in contact te komen met nieuwe culturen en zorgen daarvoor voor dynamische en interessante video’s. En heel veel jonge studenten gaan tegenwoordig een half jaar of een jaar met een backpack de wereld rondt. Om deze reden beginnen velen van deze reizigers een reisvlog in de hoop dat ze daar een groot publiek voor krijgen. Tegelijkertijd is het ook een mooie manier om herinneringen vast te leggen. Maar voor diegenen die het erg serieus nemen is het soms lastig om te zien waarom sommige reisvlogs een gigantisch publiek krijgen terwijl andere reisvlogs door niemand bekeken worden. Daarom bespreken we in dit artikel de beste manieren om een groot publiek voor je reisvlogs op te bouwen.

Reisvlogs

Het eerste wat belangrijk is wanneer je een reisvlog begint is dat je op de juiste manier je kanaal opzet. Je hebt een goede naam nodig, een banner en je kunt ook kanaal tags toevoegen zodat YouTube snel doorheeft wat voor kanaal je bent. Het tweede wat belangrijk is, is goede titels en Thumbnails. Wanneer je dit goed doet zijn mensen geneigd te klikken. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de video zelf. Je zult je best moeten doen om zo goed mogelijke video’s te maken. Leer hoe je moet editen, kies de beste beelden en goede muziek.

Als je erover nadenkt zijn reisvlogs op zichzelf soms ontzettend gefocust op de persoon die de vlog maakt en zijn of haar ervaringen. Wanneer je al een grote vlogger bent waarbij veel mensen geïnteresseerd zijn in je leven is dit geen probleem. Maar wanneer je net begint is het waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Wat je beter kunt doen is waarde aanbieden aan je kijkers. Je doet dit bijvoorbeeld door ze informatie te geven over de locatie of het eten daar. Waardoor ze er iets over kunnen leren en gebruiken wanneer ze er zelf gaan reizen.